Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2014 20:12 - Падежът на кредита на доверие
Автор: boristanouscheff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2014 09:54


Една година вече как протестите наши не гънат се пред огражденията депутатски и на вълни ги заливат, заливат. Отвънка реват, домати летят, отвътре не щат да вдяват, че позор а не слава е постове да не сдават. И изведнъж, с медиен гръм, сенатор пристигна...

Казват, че се била очертала положителната тенденция и след оставката на това правителството протестите да не стихнат, защото имало голяма вероятност и бъдещото да я кара както досегашното, тъй като за това съществували добри комисионни предпоставки. И щото нали, когато става дума за националния интерес, трябва да се излъчват ясни сигнали, че редом с партиите съществува и миналата през огъня на ФБ гражданска общност, която следи за събираемостта на политическите вересии...

За Бога, организаторите, само не опорочавайте тази форма на гражданска изява. Защото една година протест означава воля за промяна, две или повече обаче - стремеж за Гинес или градски фолклор, от който ще се запомни най-много името на Йоло Денев. Вложете си енергията не в хепънинги а в избори. Нали си спомняте - "ако до всяко добро същество, застане поне още едно"... Хванете под ръка тези същества, прегърнете ги ако щете, и ги заведете до съвестта им, тоест, до изборните урни.

Има разлика между спонтанното изпълнение "В крак с времето" върху МОЧА и копирането на жеста пред соц. централата чрез просто замазване с розова боя. Видяхме ги инициаторите, оценихме ги по възможностите им - и ние и тези, от които те самите искаха да бъдат забелязани - и дотука. Способности за организиране на прояви имаха и някогашните комсомолски секретари. Няма защо да възстановяваме стари похвати и да се хвърляме от мероприятие в мероприятие само и само да продължаваме да отчитаме дейност - тези жабета вече сме ги ручали.

Ако трябва, ще се трамбоват паветата отново и отново, но нека това да не придобива характер на селфи разходка. От това, че ще удължиш до безкрай ехото на КОЙ, примерно, ще се докажат тези, които имат вокализиращи способности, но въпросът от това няма да получи по-бърз или по-точен отговор. Нека оставим формата да говори там където това й е присъщо - в артистичните изяви и наблегнем на съдържанието. Не можем да си позволяваме повече да използваме парата от народното недоволство единствено за свирката, защото самите ние ще бъдем отсвирени като гражданско общество. Време е за действия - партийни, а в него ден - победният, сигурен съм, че маршът по Царя ще се състои и без помощта на фейсбук подканянията.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boristanouscheff
Категория: Лични дневници
Прочетен: 370601
Постинги: 60
Коментари: 98
Гласове: 77
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031