Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 16:33 - Реакции и мнения към статията за децата
Автор: boristanouscheff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3015 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2009 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 


image            image


Реакция на Иво Инджев:

Не познавам господин Танушев. Не мога да си представя обаче какво зверство трябва да е извършил родител, за да го накаже държавата с отнемане на 4-те му деца . А те не само са откъснати от родителите, но и са пръснати (допълнително наказани!) в различни приемни семейства. Забраняват им да говорят на родния им език с родителите в отпуснатите им броени часове месечно за общуване, под предлог, че така не могат да ги подслушват !

Толкова тежка присъда би трябвало да бъде налагана като някаква крайна мярка за крайно опасно деяние. Хайде, да „прежалим” родителите, но какво ли са сторили самите деца да бъдат разделени ПОМЕЖДУ СИ  (освен от родителите си)?

Без да знам аргументите на другата страна, френското правосъдие, прилагам в случая неписаното право да бъде подкрепян слабият срещу смазващата сила на една държавна машина (каквато и да е по националност).

Ако в написаното от Борис Танушев, което публикувам с незначителна редакторска намеса, има поне частица истина, тя си заслужава да бъде прочетена, а той и съпругата му ( както и децата им) да бъдат подкрепени.

Иво Инджев (публикувано в блога му на 6 септември 2009)

-------------------------


Коментар на автор с псевдоним Социо-пат:

Франция е официалната родина на социологията. А там тя се е пръкнала като си е задала един (първия си) сериозен въпрос – как изобщо е възможен социалния ред? Това е един много уместен за Франция въпрос, защото там и преди и сега имат сериозен проблем със социалния ред – френското общество е толкова рехаво, че даже не е общество още от времето на Френската революция чак до днес. Единственото, което криво ляво държи тези хора заедно е огромната и непозната никъде другаде (че даже и при ужасяващия СССР) бюрократична пирамида.

Затова и аз без да познавам г-н Танушев съм склонен да му повярвам за разказаната от него трагична история. Лощото е,че не знам как да му се помогне.

Защото официалната власт в Б-я няма как да направи постъпки за решаването на този хуманитарен проблем, който всъщност е потъпкване на човешките права на тези родители и техните деца. А не може да го направи, защото не сме си написали домашното в същата обаст – представяте ли си как страната с най-неработеща съдебна система и с античовешка система за социални грижи ще има претенции към Франция!?

Защото можем да пращаме по тъмна доба правителствени самолети в страна от третия свят като Македония и да демонстрираме по тукашните медии защита на бълг.граждани в чужбина, но истинските проблеми на бълг.граждани в чужбина няма как да защитим.

И колкото и да ви се вижда неуместно вината за това е в голяма степен и на последните правителства – и на Симо Ментата, и на Тройната ламя, а и сега на Пожарникаря. Те дали са направили нещо за да имаме основателно самочувсвие като бълг.граждани, късето и да се намираме по света???? Тъкмо обратното. 

Лошото е, че няма как да помогнем на г-н Танушев. Единственият шанс според мен е в привличането на френска организация за защита на човешките права ,коятода се захване със случая. Иначе бълг.посолство само ще извади очи вместо да изпише вежди (по горните съображения).

Кураж, г-н Танушев и дано да се върнат дечицата Ви при Вас, родителите! 

Социо-пат (публикувано в блога на Иво Инджев на 6 септември 2009)

-------------------------

 

Статия на Ангел Грънчаров:

Защо хуманистът Бойко Борисов не направи нищо по крещящия случай с 4-те деца, похитени и отнети от родителите им от френската държава?!

Току-що прочетох покъртителна история: ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ВСИЧКИТЕ 4 ДЕЦА. (Публикацията там е от 6 септември 2009 г., ако не се отвори търсете я в архива; но аз, впрочем, също ще я препечатам и тук.) Представяте ли си: във Франция, "страната на демокрацията", е извършено нещо като "държавно покровителствано отвличане на 4 деца" (!); прочетох изложението по случая, написано от бащата на тия деца. Моля ви, прочетете този текст: наистина е потресаващ! И трябва да се реагира, такова нещо не може да бъде оставено без последствия: трябва да помогнем на тоя толкова жестоко наказан баща. Престъпление е да не се реагира и да не се помогне! А пък най-много следва да помогне, разбира се, българската държава.

Понеже, за щастие, си имаме твърде състрадателен премиер. Помним как той изпрати правителствен самолет до Иран, за да докара тежко болен българин. Знаем добре как се ангажира с целия плам, на който е способен, по решаването на случая със Спаска Митрова, подпомогнат от мощните усилия на своя приятел, професора Божо Димитров. Впрочем, от защита и помощ от страна на държавата се нуждаят не само хората от прилежащи към България територии, а и всички българи, всички български граждани, независимо къде се намират по света. Не ми се иска да вярвам, че Бойко Борисов, Божидар Димитров са се намесили в гореизброените случаи по някакви презрени популистични мотиви; иска ми се да вярвам, че са го направили единствено заради толкова добрите си, заради състрадателните си сърца. Ето сега още един сгоден случай да ни убедят, че това е така, а именно, че сърцата им са готови да откликнат на всяка неправда, на всяка болка, на всеки зов за помощ.

Когато Борисов прати самолета аз писах, че щом прави така, трябва да е готов по същия начин да реагира и при всеки друг подобен случай. Понеже всички българи са равни пред закона. Ако такива жестове се правят за едни, а за други се отказва да се реагира, всичко се обезсмисля: ако има "специални" и "по-специални" хора в очите на нашия премиер, това показва, че той не е никакъв хуманист или демократ. А е най-обикновен балкански сатрап, жаден за одобрението на немислещата популация, впечатляваща се от такива ефектни популистични жестове. Ето че сега по случая с тия четири деца, отнети от родителите им във Франция, дава сгоден повод Бойко Борисов да покаже кой е, т.е. какви са истинските мотиви, които са го движили при решаването на предишните случаи.

Да, ама има нещо, което ме кара да си мисля, че той май се опитва да ни баламосва нещо. Ето, тия дни той беше на посещение във Франция. Ако до него не е стигнал сигналът на толкова жестоко онеправдания от френското "правосъдие" българин, в българското посолство в Париж са имали цялата информация по него. Посланик Бокова трябва да е знаела всичко, понеже, от друга страна погледнато, в качеството й на комунистка, за нея "грижата за човека е първа грижа на партията".

Обаче, оказва се, тя изглежда нищичко не е казала на премиера за крещящия хуманитарен случай. Ако му беше казала, сигурен съм, неговото толкова добро сърце щеше да се свие от болка заради крещящата несправедливост, което пък, убеден съм, щеше да го накара немедлено да реагира, включително като запознае със случая самия президент Саркози. Ако беше реагирал с нещо по този случай, сигурен съм, че собственоръчно щеше да уведоми медиите, щото е глупаво да изпусне разказа за своя хуманитарен жест, който, разбира се, щеше да подкрепи значително движението на неговия рейтинг нагоре.

Следователно, щом Бойко Борисов нищо не каза пред медиите, значи нищо не е направил, а за да не направи нищо, значи Бокова е утаила от него информацията по крещящия хуманитарен случай. Ето че комунистката Бокова показва, че до такава степен е комунистка, че дори се е отказала от лицемерния лозунг "грижата за човека е първа грижа на партията". Т.е. тя вече не крие с нищо уродливото си лице на истинска комунистка: за комуниста личността, знайно е, не значи нищо и може да бъде без замисляне пожертвана, особено пък ако въпросната личност не е член на БСП/БКП или, още по-лошо, не е от рода Бокови.

А не ми се ще да повярвам, че Бокова все пак, понеже вече е шеф на ЮНЕСКО, е казала на Бойко за случая, ала он, неизвестно по какви причини, е решил да не реагира. Причините требе да са доста важни, щом е решил да пожертва даже растежа на собствения си рейтинг, който щеше да удари тавана, ако героично се беше застъпил за тия 4 деца, отнети от родителите им. Не ми се ще обаче да повярвам, че е постъпил така, понеже и в неговата дума е останало непокътнато и напълно живо исконното комунистическо презрение към личността. Щото той постоянно твърди, че не само се е отказал от битието и съзнанието си на бивш комунист, ами е и проклел самия комунизъм - и вече е "съвсем десен".

 Факт е обаче, че Бойко изобщо не е реагирал по случая. Пропуснал е златен шанс. Вече явно е почнал да се променя. Предполагам и за него, понеже вече е държавник, е в сила принципа "Какво тук значи някаква си личност?!", т.е. заради "държавния интерес" е пожертвал някакви си там 4 дечица и двамата им родители. Бравос, Бойко, а така, точно така требе: личността нищо не значи, а държавата е всичко. Срам!

Аз сам почти нищо не мога да направя за да повлияя на премиера, но зная, че блогосферата може. Но и аз все нещичко мога. Затова си позволявам да призова някои от по-влиятелните блогъри да реагират, та заедно да упражним дружен натиск върху премиера да реши случая. Обръщам се към десния блогър Радан Кънев,
левия блогър Илия Марков, неутралния блогър Комитата, зеления блогър Николай Павлов, журналиста-блогър Иван Бедров, политика-блогър Мартин Димитров, политолога-блогър Димитър Аврамов, либертарианецът-блогър Калин Манолов, елитния доайен-блогър Йовко Ламбрев, както и към всички останали, които са попаднали на този текст: моля, реагирайте някак, направете нещо по някакъв, какъвто прецените за уместно, начин, та заедно да повлияем щото българската държава да се намеси за решаването на случая с 4-те деца, отнети от родителите им от френското "правосъдие"! Сигурен съм, че можем да направим много за да заставим българските институции да се намесят и да повлияят на френските и случаят да се реши съобразно принципите на хуманността, правото и справедливостта.

Недопустимо е в страна от Европейския съюз, и то в образцова демокрация като Франция държавната бюрокрация да си позволява такъв ужасен произвол и тормоз спрямо човешки същества. А, г-н Борисов, Вие какво мислите: може ли да се жертват неколцина дечица и двама родители в името на българо-френската дружба?!

Ангел Грънчаров (публикувано в блога му на 14 октомври 2009)

-------------------------

Мнение на Сашка Журков:

 

Ако се обобщят протестните мнения на истински пострадали родители от Германия, Франция, Холандия, Белгия, Австрия, то Службите за грижа за децата съвсем не са толкова европейски, демократични, семейни, а според някои са и пълен анахронизъм. Децата на материално осигурени и образовани семейства са по-честата атака на тези служби, а не децата на наркомани, безработни, алкохолици или при хомосексуални бракове и е обяснимо защо. Престоят на децата в тези места и при определени лица, наричани: кризисни центрове, затворени заведения, приемни семейства, приемни майки или по друг начин се плаща от биологичните родители. А ако децата са отнети за по-дълго време Службата за грижа за децата получава и субсидии. Възпрепятства се молбата на родителите бабите или други близки роднини да получат временно правата за отглеждане на децата, а се предоставят на грижите на приемни родители.

Естествено, децата не приемат така лесно чужди хора за "родители" и се бунтуват или затварят в себе си, след което Службите за децата получават оплакване от приемните "родители", че детето не се адаптирало, било агресивно и дори, че е с психични отклонения. От децата се иска едва ли не да забравят биологичните си родители завинаги.

При срещите с тях не им се позволява да разговарят на родния си език, а на езика на страната в която живеят, с изключение на английски език.

С една дума тези служби за грижа за децата са с практически неконтролируема власт. Няма над тях контролен орган!!! Детският и семеен съд се съобразява с мнението (а то може и да е изфабрикувана лъжа или просто субективно изкривено виждане) на Службата за грижа за детето ,никога не им противоречи и така могат да се приемат за истини всевъзможни НЕИСТИНИ.

Фактически тези служби се самоконтролират.

Това се твърди от пострадали родители, а дали децата са пострадали?!

Този въпрос наистина е много сложен и изисква поставянето му на най-високо ниво за обсъждане. Повод за това обобщение от разсъждения на родители ни даде писмото на семейство Танушеви до ide.li.

Сашка Журков (публикувана във в-к "Виена днес" статия от 14 октомври 2009 )

-------------------------


Коментар на автор с псевдоним Bee:
[От текста е съкратена само частта на финландски език "(...)"]


(Хайде) пак аз да се намеся в "говорилнята"..
Мисля,че по тези въпроси не само трябва да се говори,ако трябва даже трябва да се крещи,защото своеволията продължават на най-високо държавно ниво.
Какво става в демократичната държава Финландия?
През последната година над 16 000 деца са отнети от родителите им във Финландия.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/36440-16-000-huostaanotettua-lasta
Към този момент населинието на Финландия е 5 339 870.
Направете си математиката сами.

Ето превеждам по смисъл публикувано в интернет:
(...) Взимането на деца от биологичните им родители за сметка на данъкоплатеца е за тези които се занимават с бизнеса с покупко..продажда на деца златна мина..
Първо градската управа/соц.служби/ крадат децата от родителите им,като ги обявяват за твърде бедни и неспособни да отгледат децата си.Бедността се определя вследствие от преглед на доходите.
При положение,че доходите са О.К,но някой е имал неблагоразумието да ползва някоя соц.услуга/безплатна/той автоматично става потенциален клиент на Социала.
 
Тогава се търсят други начини.Ако никой от родителите няма проблеми с алкохол,наркотици и т.нт. се стига до ,депресията,нервните сривове,стреса... Отива се и по далече... психичните отклонения,шизофренията и още куп измислени заболявания,които много лесно ти натрисат и впоследствие те хващат...
След като детето е откраднато,следва преместването му в специален дом от социалните служби точно при тези,които упражняват бизнеса с деца.Обикновено това става
 в същата област,в която служителя работи и в същия дом,към който той има някакви отношения/примерно работни/
За това социалния служител получава/Сега внимание...от 100 до 300 евро на ден за дете....!!!
По друг начин казано значи социалните могат да плащат 3000...9000 евро месечно за дете на свои колеги бизнеспартньори,но не няколкостотин евро на месец на социално..слабите семейства,за да поправят и облегчат положението си...
Така децата се озовават разделени от майките и бащите си,братята и сестрите си и тези които се занаимават с бизнеса с деца постоянно получават пари...я сметнете проста сметка..16 000/взимам средната стойност/по средно да кажем 6000 е.. на месец за дете....

Пак смятайте...
А родителите са разбити,целия живот им е унищожен...
В този момент нови откраднати 16 000 и на унищожение подлежат 50 000 души,защото децата си имат семейства.Одобрявате ли вие кражбата на деца и бизнеса с тях?

Обикновено точно тези хора оправдават дейността си, афиширайки гордо "Закона за правата надетето",манифестирайки безсрамно и нагло ненаказани и защитени от един закон,който търпи корекции на всяка цена...Огромна пералня върти милиарди евро всяка година,
Министъра на социалната политика Тария Филатов със сигурност знае за мръсните игри на служителите си от министерството,но чудно защо вместо след острите критики отправени й от Европ. парламент точно за неуместната социална политика,която Суоми развива през последните години,тя се занимава
 с прайм  министъра Мати Ванханен,да му търси мръсни ризи и да се чуди,как неуспешно да го отстрани от поста му...

Ето и тук/мисля има на английски/
http://www.valt.helsinki.fi/staff/jproos/holuento.htm
Направо не е за вярване...
Линкове/за съжаление на фински само/:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/36440-16-000-huostaanotettua-lasta
и убийствени коментари...
http://www.perusopetus.fi/?p=1886
http://www.kymensanomat.fi/Online/2009/10/06/Sijoitettujen+lasten+elo+riippuu+liiaksi+sattumasta/200937804444/4
http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelupalsta/posts/list/2620.htm
Съжалявам много,че не намирам на английски линкове...
И да не продължавам...
 
Корупция нямало казват във Финландия и сив бизнес...
---------

Единствения начин да ви помогна сем.Танушеви е да предизвикаме заедно широка дискусия по проблема и да изнесем данни,които да огласим публично.
Колкото повече се провокира обществото с мислене и разговори по тези теми,толкова по голям е шанса ни нещо да се промени.
Навярно съзнавате,с каква трудна задача сте се заели.Подкрепям ви горещо за смелостта.Ограничете до минимум обаче констатациите си за съдебната система във Франция.Те не ви помагат,напротив пречат за разрешаване на проблема.
Дерзайте!

Bee
(публикувано във форум  bg-mamma на 1 ноември 2009)

-----------------------


Коментар на автор с псевдоним udjsrldkfld:

Мило семейство, не мога да ви помогна конкретно с нищо, мога само да ви кажа, Кураж и не се поддавайте на атаките на някои пишещи тук и упреквайки ви в какво ли не.
Обикновено хора, които не могат или не искат да помогнат на някого, за да приспят собствената си съвест, изкарват потърпевшите виновни.
За съжаление ние българите, често, тъй като сме слаби, постъпваме по този начин. За жалост и държавните ни институции често постъпват така /жив пример бяха сестрите в Либия/.
Кураж и дано върнете децата си. Впрочем, малко е майка губеща децата си да страда от депресия. Всеки психолог ще ви каже, че това е по-скоро нормално, отколкото обратното - да не показваш с нищо, че страдаш.

  udjsrldkfld (публикувано в блога на Иво Инджев на 6 октомври 2009)

--------------------


Коментар на Дина Костадинова:


Толкова горчива история.
Вярвам на всяка една дума, изписана от бащата и майката на дечицата.
Във Франция съм от четири години и не спирам да се изненадвам от Лошото им отношение към българите.
Умишленно, според мен, се наслагва една информация за мизерията, корупцията и неуредиците в България.
Ние - като европейци, НЯМАМЕ НИКАКВИ ПРАВА В ТАЗИ СТРАНА.
Убедена съм, че това българско семейство е попаднало в една месомелачна машина където Френски гражданин има интерес да държи децата настрана. - Сто на сто иде реч за Пари!
Болно ми е за това семейство - не съм защитена… утре може Аз да съм на тяхното място.
Ако бяхме Американски граждани, дори Германски граждани… Нямаше да постъпи френският съд по този начин.
Но на гърба на мизерния българин - става и още как!


Дина Костадинова (публикувано в блога на Иво Инджев на 3 дек. 2009)



Тагове:   мнения,


Гласувай:
1



1. анонимен - Едно разбито семейство
02.03.2010 00:15
Едва тази вечер успях да науча за вашата история. Не спирам да мисля за болката, която изживявате. Как да ви помогна. Истината е, че всички трябва да обединим усилията си, за да чуят гласа ни където трябва.
Запозната съм с френския модел на мислене и най-вече с прословуто лицемерие на французите! Най-тежките уроци в живота си получих именно от тях. Сред тях има и добри хора, но за съжаление са рядкост. Много са далеч от нашата душевност и разбират превратно нашия изказ! Не случайно са използвали в съда всяка ваша дума срещу вас. Питам се каква жена е тази съдийка и дали е майка?
Много ми е интересно да разбера защо българското посолство не е направило всичко възможно, за да защити семейството ви! Типично за г-жа Бокова.
Впрочем скоро в Париж ще има нов посланик - М.Райков, дано той ви помогне. Чувала съм добри отзиви за него.
Не е зле наистина да влезете във връзка с правозащитни организации, които познават добре френските закони.
И нека Господ ви закриля и събере отново семейството ви!
ДГ
цитирай
2. анонимен - Изкуствено завишаване на нативитета. Потърпевшите - деца и майки
15.05.2010 19:16
По повод коментара на г-н Ив Инджев.
Ами, абсолютно същата практика упражяват и бяха на косъм да упражнят върху моето семейство и шведските соц. служби. Там при най-малкия повод обикновен скандал (който в БГ се счита за здрав опит за оправяне на взаимоотношенията), в Швеция обаче надушат ли го соц. служби приписват на родения в чужбина партньор психично нездраве и диагнози, които соц. секретарки на кафе в службата са се споразумели да припишат (най-често психоза или депресия) и разпокъсват семейството начаса и на ден, стига да им съдейства някой подкупен доктор от тяхната мрежа. И така се случи с нас, че и и при другите хора винаги соц. служби са много бързи и разпокъсват децата заради измислени от тях и щамповани ви психо-соматични измишльотини. Изкуственото разпокъсване от соц. служби се прави с цел по-бързото намиране (или поощряване намирането) на нов партньор от каращите се, и правенето на нови деца. То е 1 от най-предните способи за поправка на падащия НАТИВИТЕТ в страната и е мярка за повишаване числеността на населението в слабо населени страни. В Швеция друг такъв способ е на семейните да се дават по-малко помощи отколкото дават на разведените. Просто - случи се Почти и на нас. Затова споделям опит.
После, не разбирам с какво депресията на една емигр. майка ще се подобри ако държавата й окраде и разпръсне децата. Това е национал-фашизъм. Нищо друго
На Франция й скърцат чивиите!
С поздрави
Томова-К от Швеция
цитирай
3. анонимен - Западът спи пред 100 000 Литвиненковци годишно
15.05.2010 19:31
После за Швеция,
на кой му пука за психичното здраве на 4 деца?!? На 4 ЕМИГРАНТСКИ деца? Във Франция и Швеция?!? Швеция и САЩ убиват годишно 100 000 емигранти с принудителни инжекции и хапове невролептици и с електрически шокове след диагнозофалшификация от касата им (на практика политически активнните като г-н Танушев и мен). Аз съм виждала и количката за миене на убитите мъртъвци, а и съм виждала интелигентни хора на тумби на тумби из града с поразени нервни системи. Поразходете се из градчета като Уддевалла, населението там се препитава от да се грижи за жертвите на тая престъпна индустрия, за която биха аларма актьорът Том Крус, сайтът за човешки права комитйен фъер меенсклига реттигхйетер.ню (кмр.ню), дори музей на жертвите на псих. индустрия в Холивууд. Според шв. държ. психотерапевт, разкаял се да убива хора, Швеция и САЩ убиват годишно по 100 000 полит. активни граждани с подправени и измислени им психо-соматични диагнози. Статията я бях превела от шведски на бълг. език още през 2007 г. и от шв. списание "Доогенс Медисиин" (Днешната медицина, много реномирано сред лекари и пациенти списание), бр 47 от 2007 г. Четете! Но просто Европа и светът нехаят за 100 000 Литвиненковци годишно, за да ядат на Путин костите!
С поздрави
Томова-К. от Швеция
цитирай
4. анонимен - Халелуя за Франция и Швеция - страните на супердоволните граждани
15.05.2010 19:38
Швеция била държавата на доволните хора?
Ха, познайте защо?
Препатили като мен се питат? А къде са НЕДОВОЛНИТЕ?
Емо по 100 000 годишно НЕДОВОЛНИ в Швеция са из гробищата. Те не могат да се оплачат. От нищо. Другите гледат апатично с пяна на устата разкарвани из инвалидни колички. Те, учени и образовани преди принудителната ЛОБОТОМИЯ днес не могат дори да си кажат името накръст. Третата група убити от шведската държава се водят под рубрика "Самоубийства".
Швеция е държавата на щастливите хора.
Франция стана същата.
Халелуя
Гестапо стори същото и с Третия Райх.
В островчета на щастието като Освиенцим и Терезин.
С поздрав
Томова-К.
цитирай
5. анонимен - Бойко Борисов удоволетворява САЩ всеки ден, до г-н Ангел Грънчаров
15.05.2010 19:43
Г-н Грънчаров
По повод Вашите вайкания къде е Бойко Борисов и какво прави. Мисля, че знам.

Бойко Борисов всеки ден се хвали в нови статии из българските медии, че и този божи ден САЩ няма за какво да се оплачат от него. Изпълнил им бил всичките заръки. Човекът е зает да задоволи заръките на САЩ!
С поздрави
Томова-К
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristanouscheff
Категория: Лични дневници
Прочетен: 370462
Постинги: 60
Коментари: 98
Гласове: 77
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031