Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 07:58 - Бойко без граници - по-малко известни Негови мисли
Автор: boristanouscheff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2520 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 31.12.2010 08:42


 Бойко без граници - по-малко известни Негови мисли

 

 " Аз мисля, че не трябва да се спекулира с това, което съм казал, а обратното. "

" Аз съм израснал само с хляб и картофи. Циганска баница нямаше. Майка ми мажеше мас от прасето и го поръси малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топката.
"

" И гледахме прасе, гледахме кокошки. Аз ги гледах лично. Обикалях по почивните станции на Банкя. И там имаше такива, с помия, казани, където се събираше, си вземах и си ходех и си хранех прасето, кокошките. След това ходех с една коса, си бях взел, трева, към 30-40 заека. Имахме нива. И могат да ви кажа как се копае царевица, как се загърля, как се чупи, как се връзва на венци, как след това се руби, му казваме в Банкя и как ходиш и даваш на кокошките. За да има яйчица, сутринта да ми направи. Ядях по 12 яйца. Да, като дете и нито холестерол имах, нито нищо. "

" Не отивах на уроци по акордеон и китара преди да мина да събера трева, люцерна, помия за животните, за да има зимата храна и тогава отивах да свиря. "

" И майка ме записала на френски език и аз вместо това да ходя да уча по френски … ходех да ритам топка и я лъжех. И като разбра, че една година съм ходил да ритам топка, вместо да уча френски, си спомням, че бях по едни къси гащички, шортета и само като отчупила една пръчица при портата, тя се увива пръчката, такава жилава, мале колко бой изядох с пръчката. "

" Не учех английски, а тренирахме карате.
Справям се прекрасно, защото, виждате практиката в Европейския парламент е всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език. Макар че можете да направите експеримент, в колата имам една кутия. На нея съм си написал на листчета глаголи, думи изречения. На английски. И си запаметявам и наизустявам. Сега ще е смешно още повече да казвам, но така, като се говори бавно, разбирам какво казват. Или най-малкото веднага ми се наострят ушите. Чуя ли
Congratulation, Borisov!“, не слушам нататък. " ......


Е, ми така е. Не обича
наш Бойко купешките думи, още повече ако ще трябва да ги усуква по французки или ингилизки. Я къде е ливадата, място бол и за топката и за мачлетата. И ще знаете, прав си е, баш от незнанието му е произлязъл късметът. Нали ако беше залягал по разните му там тинтири минтири днес само през криво фиде щеше да си съзерцава лампазите. Пожарникарски ама генералски. Кой ти ги дава само с учене? Ами школата? Представяте ли си, както си се е бил засилил да кандидатства за факултето, онзи де, в Симеоново, на Държавната сигурност, и току виж го бяха приели? Ми после накъде? Там те карат да учиш я гръцки, я турски. Ти остави, че щеше да му е самотно за коженото кълбо, там все пак не е като да не се рита, дори за предмет по програмата го имат, но както си е дисциплиниран, щял е да вземе да се стегне и да ги усвои тия пусти езици та по комшийски е щял да почне да хортува и за агент са щели да го цанят. Пак представяте ли си, какво обаче следва от това? Той и агент, ма моля ти се, щяло е да трябва, при тая прозрачност дет сега се  е завихрила и какъвто си му е един съзнателен матрялът, след туй сам себе си да уволнява от председателската си длъжност на пръв министър. Уужас, мани! То не че и сега не си носи оставката на хартиен носител в задния джеб за в случай на нужда, но чак пък такъв карък да бъде, никой не го заслужава, още по-малко той дето иска по примера на оня дето ги построи двете Българии и след 50 години спомен и за него да остане.

----------------------------- 


И за да не останете пък вие с впечатление, че словесните бисери от странство са оставили следи единствено в речника на героя на Алеко след разходката му до Чикаго и назад, предлагам ви някои от изразните следи оставени от тази на ББ по същите тези места:

" Сутринта видяхме и новото поколение – бягаха, танцуваха, рецитираха стихотворения. "

" Ние имахме среща с еврейските общности преди малко. Помолих ги да помислят за една сцена, където те да плащат наема (смях), където да могат нашите деца и всички вие, които имате мероприятия, да се правят ... "

" с инвестиции и техника ние можеме тези милиони декари пустееща земя, които имаме, да храниме и света със нея. (Възгласи: „Браво!“) " 

" за арабския свят, за бившите съветски републики можеме да изнасяме това, което най-много и най-ценно имаме. (Глас от публиката: „Розово масло! “) "

" От нас се иска просто да не крадат, (...) да експлоатираме тая даденост, която се нарича геостратегическо, нали на високопарен език, положение на страната. "

" само при едно нарушение му взимаме лицензията. Няма да има тоя път „ Сгреших, прости ми “, такива няма. (...) А за визите – поставили сме го. "

" Чу ли ме или не ме слушаш?! Ще дойдеш при външния министър в София и ще ти го решиме проблема! " 

" (Въпрос от публиката: „ Гледаме да се прибираме всяка година в България. (...) Има някаква нова атмосфера, има някакъв импулс в хората. “) - Мачкаме ги, затова така са… (смях) "

" Аз се надявам ние да бъдеме по-дълго, щото за следващите не гарантирам как ще се справят! Така че… Мисля, че народът трябва да оцени и ще оцени това, което се прави! "

" А иначе мога да изброя поне 30-40 човека (...) които са на ваша възраст и които ги взех от Лондон, Париж, Вашингтон и в момента са в управлението на държавата. Като се износят малко, идвайте вие и ще ги сменяме! "

" ... Тед? Не го виждам, той тука ли е? Ради, намери го тоя човек и да го запознаем с момичето, може да му излезе късмета…(смях) "

" То сега кво е, събота или неделя? Тука кво се пада? Неделя. Приятна неделя тогава. Има баница и луканка, заповядайте! "

Борис Танушев



Гласувай:
2



1. анонимен - "Некои съображения по темата"
21.10.2011 01:08
Боби Танушев, Здравей!
Обади ми се!
Чавдар Тончев. Ще се ориентираш.
цитирай
2. анонимен - бойко без граници
26.01.2012 00:24
то това, коментира ли се бе хора?! срам, срам, срам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristanouscheff
Категория: Лични дневници
Прочетен: 372579
Постинги: 60
Коментари: 98
Гласове: 77
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930