Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 18:46 - Монументът на монументалната лъжа
Автор: boristanouscheff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2674 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2011 18:30


Монументът на монументалната лъжа

Тази година датата 10-ти януари, годишнината на гражданските протести довели до отстраняването от власт на БСП през 97-ма се отбеляза на 9-ти пред издигащото се все още в центъра на столицата знаково за тоталитарното ни минало съоръжение на съветската армия, което нито може да се нарече паметник, защото не е посветено на паметта на загинали бойци в България, каквито няма, нито прославя някакъв подвиг на родна земя на днес дори и несъществуваща армия. 

Единственото, което, типично по фройдистки, символизира този сътворен от социалистическия „реализъм” фалос е насилието на комунистическата идеология над свободната воля на цяла една нация ; „колониалната” ни признателност към „братската” окупация ; стърчащият „пак сме тук” някогашен член първи като жив кумир на тоталитарната система за комунистическа прослава на червената бездуховност осъдила на забвение пътя ни „към храма”.

Ние сме тези обаче, които обладани от апатията на дълго насилваната жертва, продължаваме да се правим, че не сме разбрали за духовната безпътица, в която са ни вкарали освободилите ни от свободата и от нас самите идеологически поробители. Как иначе да си обясним търпимостта ни към един символ на несвободата, на моралната лъжа. 20 години вече този гранитно втвърден „спомен от миналото” продължава да еректира в настоящето ни, пречейки ни веднъж завинаги да се оттърсим от наследството му, да бъдем във времето си, както ни го пожелаваше един истински радетел за свободата ни.

Промяната зависи единствено от нас, защото ние сме тези, които ще отхвърлим примирението с лъжата и насилието в лицето на неговите идоли. Нека хоризонтът ни бъде обременен единствено от синевата си. Да подкрепим инициативата на комитета за премахването на монумента на СА и да докажем на самите себе си, че промяната започва от нас самите. „Утре започва от днес”!   

------------------------

Предлагам няколко „визиополитически” идеи за лозунги от мястото на следващото събитие:

НЕ НА ИСТУКАНА НА ЧЛЕН ПЪРВИ
НЕ НАМ ФАЛОС ТВОЕМУ
СПРЕТЕ  ИЗНАСИЛВАНЕТО ОТ „ВЕЧНАТА ДРУЖБА”
СПРЕТЕ ДА НИ УНИЖАВАТЕ С „УВАЖЕНИЕТО” СИ

Борис Танушев

 „Знаметооо, червенотооо ...”

image


„Ние пак сме тук”

image

 



Гласувай:
1



1. azbgisveta - Не си актуален!
29.12.2010 21:04
А какво ще кажеш за избирателния закон, който измислиха ГЕРБ! Това стана пред очите на целия български народ преди около една седмица. Нима е справедливо да лишават хората от избирателни права? Паметници е имало и ще има от много исторически епохи. И това не е само в България! А за тези исторически събития нека пишат историците. По-важно е какво става днес пред очите на всички. Нещата изобщо не са лицеприятни. Така че палче надолу от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristanouscheff
Категория: Лични дневници
Прочетен: 372445
Постинги: 60
Коментари: 98
Гласове: 77
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930