Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2018 12:12 - Исус отговаря на обвиненията Лука 11:14-28
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 2520 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2018 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИСУС ОТГОВАРЯ НА ОВИНЕНИЯТА

Евангелието на Лука 11:14-28 " Веднъж Той изгонваше един ням бяс; и като излезе бесът, немият проговори и народът се почуди. А някои от тях рекоха: Чрез началника на бесовете, Веелзевул, изгонва бесовете. А други, изпитвайки Го, искаха от Него знамение от небето. Но Той, като знаеше техните помисли, каза им: Всяко царство разделено против себе си, запустява, и дом разделен против себе си {Гръцки: Против дома.} пада. Така, също, ако Сатана се раздели против себе си, как ще устои царството му? понеже казвате, че изгонвам бесовете чрез Веелзевула, И ако Аз чрез Веелзевула изгонвам бесовете, вашите синове чрез кого ги изгонват? Затова, те ще ви бъдат съдии. Но ако Аз с Божия пръст изгонвам бесовете, то Божието царство е достигнало до вас. Когато силният въоръжен човек пази двора си, имотът му е в безопасност. Но когато един по-силен от него нападне и му надвие, взема му всичкото оръжие, на което се е надявал, и разподеля каквото грабне от него. Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира заедно с Мене, той разпилява.Когато нечистият дух излезе от човека, той минава през безводни места и търси спокойствие; и като не намери, казва, ще се върна в къщата си отдето съм излязъл. И като дойде, намира я пометена и наредена. Тогава отива и, взема със себе си седем други духове по-зли от него, и като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. Когато говореше това, една жена от множеството със силен глас Му рече: Блажена утробата, която Те е носила, и съсците, които си сукал. А Той рече: По-добре кажи: Блажени ония, които слушат Божието слово и го пазят. 

I. ВРЕМЕТО ПРЕЗ КОЕТО ИСУС ОТГОВАРЯ НА ОБВИНЕНИЯТА
Евангелието на Лука 11:14 " Веднъж Той изгонваше един ням бяс; и като излезе бесът, немият проговори и народът се почуди.  
- Тук времето не е известно казва се веднъж а думата веднъж ни разкрива всекидневното служение на Исус.
- Исус всики ден изцеляваше болните и освобождаваше обладаните от дявола
II. ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЯТО ИСУС ОТГОВОРЯ НА ОБВИНЕНИЯТА
- Причината за отговора на Исус е Изгонването на един ням бяс
Евангелието на Матей 9:32-33 " И когато те излизаха, ето, доведоха при Него един ням човек, хванат от бяс. И след като бе изгонен бесът, немият проговори; и множествата се чудеха и думаха: Никога не се е виждало такова нещо в Израиля. 
- Да народа се удивляваше,народа се радваше и прославяше израилевия Бог но Евангелието на Лука 11:15 " А някои от тях рекоха: Чрез началника на бесовете, Веелзевул, изгонва бесовете.  - Кои бяха обвинителите на Исус ? 
- Обвинителите на Исус бяха фарисеите
III. ИСУС ОТГОВАРЯ НА ОБВИНЕНИЯТА ЧРЕЗ НЯКОЛКО ПРИМЕРА
1. Пример Евангелието на Лука 11:17 а " Но Той, като знаеше техните помисли, каза им: Всяко царство разделено против себе си, запустява, 
2. Пример Евангелието на Лука 11:17 б "... и дом разделен против себе си {Гръцки: Против дома.} пада. 
- Чрез тези два примераИсус обръща вниманието им към истината
Евангелието на Лука 11:18 " Така, също, ако Сатана се раздели против себе си, как ще устои царството му? понеже казвате, че изгонвам бесовете чрез Веелзевула, 
- След откровението за истината Исус ги изобличава И ако Аз чрез Веелзевула изгонвам бесовете, вашите синове чрез кого ги изгонват? Затова, те ще ви бъдат съдии.  " И ако Аз чрез Веелзевула изгонвам бесовете, вашите синове чрез кого ги изгонват? Затова, те ще ви бъдат съдии. 
- А след изобличението Исус им открива силата чрез която изгонва бесовете Евангелието на Лука 11:20 " Но ако Аз с Божия пръст изгонвам бесовете, то Божието царство е достигнало до вас. 
- Чрез тези думи Исус желаеше очите на обвинителите да бъдат отворени и да видят Божията милост,да видят Божията благост но те отказаха затова Исус продължи да ги изобличава
Евангелието на Лука 11:23 "   Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира заедно с Мене, той разпилява.
- И за да им обясни по-добре това Исус продължава с още два примера
А. Първият пример е със силният въоръжен мъж
Евангелието на Лука 11:21-22 "Когато силният въоръжен човек пази двора си, имотът му е в безопасност. Но когато един по-силен от него нападне и му надвие, взема му всичкото оръжие, на което се е надявал, и разподеля каквото грабне от него.   
- Силният човек е сатана
- Двора е тялото на човека
- След като дявола притежава тялото на човека той се мисли за много силен но Исус добавя
Евангелието на Лука 11:22 " Но когато един по-силен от него нападне и му надвие, взема му всичкото оръжие, на което се е надявал, и разподеля каквото грабне от него.  - Тук по-силния човек е Исус,Исус побеждава всяка власт и сила на дявола Б. Вторият пример е с прогонения дух
Евангелието на Лука 11:24-26 "  Когато нечистият дух излезе от човека, той минава през безводни места и търси спокойствие; и като не намери, казва, ще се върна в къщата си отдето съм излязъл. И като дойде, намира я пометена и наредена. Тогава отива и, взема със себе си седем други духове по-зли от него, и като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото.  
- За да не стане по-лошо освободеният човек  трябва да се изпълва със Светия Дух който да гори в него и да не остане празна
IV. БЛАГОСЛОВЕНИЕТО СЛЕД ОТГОВОРА НА ОБВИНЕНИЯТА
Евангелието на Лука 11:27 "  Когато говореше това, една жена от множеството със силен глас Му рече: Блажена утробата, която Те е носила, и съсците, които си сукал. 
- Чувайки тези думи Исус прекъсва жената не да издига човек а да издига Бога Евангелието на Лука 11:28 " А Той рече: По-добре кажи: Блажени ония, които слушат Божието слово и го пазят.    Заключение Днес слушайки Божието Слово какво правим ние изпълняваме ли го или се противопоставяме Нека запомним издигането на човек не е според Божията воля дори това да е Майката на Исус
- Единствената личност която заслужава издигане е Бог
Днес кого поставяме на първо място в нашия живот Бог или човек  

п-р Али Исмаилов Ахмедов Църква "Нов живот "Ямбол 24.06.2015  


Тагове:   Лука,   отговаря,   обвинение,   исус,   1114-28,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 404735
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031